Изненадващи проверки по детските забавачки (ВИДЕО)

Мисия Бургас

16-05-2013, 10:44

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Е-записването за детските градини и ясли започва

Инспектори от общината следят дали се спазват правилата за приема в детските градини

Изненадващи проверки стартираха тази сутрин из детските градини в Бургас. Експерти от общината следят дали ръководствата спазват правилата за приема след 1-во класиране в тях. Първа сред инспектираните бе най-желаната от родителите - ЦДГ "Раковина" в центъра на града. До този момент броят на заявленията, които са подадени там е 16. 13 от децата се ползват с предимства.

ВИДЕО ОТ ПРОВЕРКИТЕ ТУК

Освен задължителните изисквания за постоянен адрес в района и представяне на бележка за платени данъци, по-голям шанс детето ви да попадне в желаната градина е и ако има братче или сестриче в същата. Проверките днес стартираха още в ранните часове на деня. Заедно с експертите от местната администрация бяха и неколцина родители, чиято задача бе също да следят спазват ли се правилата за прием в избраната от тях забавачка. Проверяващите са разпределени в 2 групи. До 31 май те трябва да обходят над 30 ЦДГ в града.

Още подробности около проверките виж във видеото с Веселина Таралова - директор Дирекция "Образование и демографски въпроси" в община Бургас.