Оставка на зам.-председателя на СОС поиска Жельо Бойчев

Мисия София

16-05-2013, 14:18

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жельо Бойчев пред Sofiautre.bg: Свалихме маската на старото управление

Причина е спор за преименуването на улица "Класова борба" в столицата

Общинският съветник от групата на БСП Жельо Бойчев поиска оставката и отстраняване от поста на зам.-председателя на Столичния общински съвет (СОС) проф. д-р Вили Лилков. Причина е спор за преименуването на улица "Класова борба" в столицата. Според разгледания на днешното заседание доклад улицата трябва да носи името "Ген. Велизар Лазаров", а другата част - "Ген. Иван Вълков" .

Според общинските съветници от БСП се двамата генерали са участвали в 9-то юнския преврат.

Зам.-председателят на СОС проф. д-р Вили Лилков обаче заяви – "Вашето говорене ми напомня на говоренето на долни комунисти - агитатори".

Това изказване провокира общинският съветник Жельо Бойчев да поиска оставката на Лилков.

"Не може да има колега сред нас с такъв тип мислене, който си позволи да каже, че сме представители на най-долните политически партии. Г-н Лилков трябва да се оттегли като заместник-председател на общинския съвет. Ние ще внесем предвидената процедура в правилника по неговото освобождаване. Ако не го направи доброволно, ще задвижим процедурата по неговото отстраняване", заяви Жельо Бойчев.

Проф. д-р Вили Лилков пък беше категоричен, че това, което чува от водача на листата на 23-ти МИР в столицата, показва за сетен път един подход, който комунистите винаги са имали, за тези които мислят различно от тях. Спорeд него – "подходът показва заличаване на политическия опонент".

"Вие не можете да търпите опонента си, като не само искате да разгромите, но и да го заличите. Не ви прави чест. Не се отказвам от нито една от думите, които произнесох по отношение на комунистите, техните действия в миналото и вашето поведение в тази зала", проф. д-р Лилков.