Финални резултати: 14 от Бургас влизат в парламента

Новините

16-05-2013, 14:18

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Преставители на четири партии с мандат в 42-то Народно събрание

Представители на четири партии влизат в новия парламент от Бургас, стана ясно след като ЦИК обяви окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори. Седем са избираниците за 42-то Нардно събрание от партия ГЕРБ, а четири остават тези от "Коалиция за България", ДПС ще изпрати двама свои депутати от областта, а "Атака" - 1. 

Водачът на листата на ГЕРБ от Бургас и бивш зам.-министър на екологията Ивелина Василева, председателят на общинския съвет в Бургас - Снежина Маджарова, собственикът на частната болница във Ветрен Семир Абумелих ще влязат в парламента като депутати за първи път, а колегите им Димитър Бойчев, Иван Вълков, Диана Йорданова и Галина Милева за втори. 
От Бургас от „Коалиция за България” влиза водачът на листата Димчо Михалевски, който не е бургазлия, както и Христо Монов, другите двама са областният председател на БСП Бургас Атанас Зафиров и общинският председател на БСП Павел Маринов.

Двама са представителите на ДПС от региона - Хюсеин Хафъзов и Дурхан Мустафа. 
Единственият депутат от „Атака”, излъчен от Бургас, е Десислав Чуколов, който е избран и в Стара Загора. Ако реши да влезе, оттам от Бургас за парламента заминава вторият в листата на „Атака” в Бургас – Димитър Димов.