Станишев иска пречистване, представлението на Борисов - нелепо

Не бива да се дава шанс за ново управление на ГЕРБ, заяви червеният лидер

Отговорност за програмния кабинет ще приеме партията, която носи мандат, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по TV7.

България се нуждае от програмно правителство с ясни приоритети и да се отчита на парламента. Ясният модел на правителството съм го дал преди изборите – аз няма да бъда премиер.

В момента България се нуждае от пречистване. Стига сме делили хората на партийци и непартийци. Важното е каква работа може да бъде свършена. Правителството трябва да бъде от професионалисти и почтени хора. Не може да се допусне кабинетът да бъде разделен на една или друга партия, каза Станишев.

Това което гледахме от Борисов е нелепо. Самият факт, че дават пресконференция на четвъртия ден след изборите показва, че не се чувстват победители. Борисов и ГЕРБ са в тотална изолация. Никой не иска да управлява с тях. Четири години управляваха в конфронтация. Цялата обществената среда е толкова отровена, че България се нуждае от нормализация, лекуване. Опити за купуване на депутати от страна на ГЕРБ има, каза Станишев. Той посочи, че четири години ни управлява правителство на малцинството. Това ще продължи ако се даде шанс. Не бива да се дава шанс на такова управление, заяви лидерът на БСП и посочи, че трябват спешни мерки, за да бъдат облекчени хората в живота си.