Бойко не изненадал Станишев

Искането е странно, тъй като Борисов иска едновременно касиране и провеждане на нови избори, смята лидерът на БСП

Позицията на ГЕРБ за касиране на изборите е стремеж за хаос в държавата, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му – "тази позиция не е изненада, защото това е типична деструктивна, безотговорна, а всъщност емоционално пораженческа позиция на партия, която твърди, че е спечелила изборите".

Червеният лидер каза още, че позицията на Бойко Борисов е странна, тъй като той иска касиране на изборите и провеждане на нови извънредни избори. В същото време – щял да прави и правителство.

"Няма да използвам медицински термини. Това е висш пилотаж на експерност, тъй като разбрахме, че Борисов е най-големия експерт в държавата", каза Сергей Станишев.

Bulgariautre.bg напомня, че днес, на първата пресконференция на ГЕРБ след вота на 12 май, председателят на партията Бойко Борисов заяви, че ще иска касиране на изборите. Причината е грубото погазване на закона в деня за размисъл, по думите на Борисов.

Ако Конституционният съд не се е произнесъл до връчването на мандата, лидерът на ГЕРБ каза, че ще предложа правителство на малцинството. Кабинетът ще е експертен и в него няма да присъства Цветан Цветанов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен