Риана се съди с модна марка

"Топшоп" продава тениски с лика й без разрешение

Риана съди "Топшоп" за 5 милиона долара.

Певицата решила да заведе иск срещу британската модна марка след осем месеца на безуспешни преговори за тениски с нейния лик, които били продавани без съгласието й.

Мениджърите на Риана няколко пъти са поискали от "Топшоп" да спре да продава образа й, но им било отговорено: "Правим, каквото си искаме". Те са купували снимките от фотограф, но не са платили на артиста лицензионна такса, тъй като законите в Кралството не подсигуряват и артиста.

"Най-обидното за Риана беше, че те на практика й казаха: "Върви по дяволите, не ни е грижа. Ще продължим да те продаваме". Те й предложиха 5000 долара и казаха, че не ги е грижа", каза източник, близък до поп иконата.

25-годишната певица наела международната правна кантора Рийд Смит да заведе дело в Лондон, тъй като дрехата се продавала само във Великобритания, където правата върху снимките се притежават от фотографа, който ги е направил.

За момента Риана е похарчила близо 1 милион долара за съдебни разходи, но смята, че въпросът е принципен и трябва да се защити.