ВМРО отново протестира срещу монополите

Членове и симпатизанти на Движението ще се включат и в митинг-шествие "Срещу турската ислямска политика"

ВМРО отново излиза на протест с обърнати знамена срещу политическия и икономически монопол. Сборният пункт е на 19 май 2013 г., неделя, в 11,00 часа на познатото в столицата място пред съдебната палата.

"Протестите продължават, защото проблемите на хората не бяха разрешени. За два месеца съществуване, служебното правителство не реши нито един от наболелите проблемите на хората, заради които бяха многохилядните протести в цялата страна. Сметките за ток, вода и парно са същите. Монополистите са същите. Очакват се нови, с 15% по-високи цени на електроенергията от 1 юли 2013 г. Манипулираните избори за български парламент приключиха. Същите "нови"-стари народни представители, които бяха изгонени от властта с камъни от гневните хора, отново влязоха във властта. Пак с обещанията да решават проблемите, които не решиха през последните години на собственото си управление", коментираха от Движението.

По-късно същия ден, от 17,00 часа, членове и симпатизанти на ВМРО ще се включат в митинг-шествие под надслов "Срещу турската ислямистка политика".  Шествието тръгва от градинката на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Васил Левски" към турското посолство. Шествието е организирано от сирийската и арменската общност в България по повод целенасочената, последователна и агресивна политика на Р Турция срещу съседни държави.
ВМРО взема участие по покана на организаторите".