Левски взима нападател от Примера дивисион

"Сините" следили мароканския национал на Леванте още през 2006 година

Мароканецът Набил ел Жар е бил предложен за трансфер на ръководството на Левски. В момента той е част от испанския Леванте. През този сезон Ел Жар, който може да действа еднакво добре по двете крила, е участвал в 28 мача за тима в Примера, в които е отбелязал 2 гола.
Набил е роден на 27 август 1986 година в Але, Франция. Висок е 170 сантиметра, тежи 67 килограма. За националния отбор на Мароко е изиграл 9 мача, в които е отбелязал 2 гола.
Ел Жар бе считан за голям талант. Преди време той бе в полезрението на бившия треньор на Левски Станимир Стоилов. Тогава мароканецът бе в Ливърпул (през 2006 г) и играеше във втория отбор, пише “Тема Спорт”.
Левски пробва да го вземе под наем, но до сделка не се стигна. По същото време на “Герена” пристигнаха двама съотборници на Ел Жар от олимпийския тим на Мароко – Юсеф Рабех и Шакиб Бензукан.
В момента обаче от “Герена” не бързат със селекцията. Причината е, че шефовете на Левски още не са решили кой да бъде треньор през следващия сезон. Дали Митов ще продължи да работи със състава, или ще му бъде търсен заместник.
Засега е ясно, че “сините” ще търсят нов отбор на крилото Милен Василев. Почти сигурно бранителят Пламен Димов ще бъде преотстъпен. От тима ще си тръгне и централният защитник Йордан Милиев. Неговото желание е да продължи кариерата си в чужбина. След края на сезона той става свободен агент.

 

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК.