СПА почивките – хит и това лято

Животът

19-05-2013, 17:36

Снимка:

Интернет

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

С ниски цени и качество Турция и Гърция ни изкушават за лятото

Процедури с водорасли, лечебна кал, ароматерапия и масажи - кой би устоял на тези вълшебни предложения?

Жарко слънце, претъпкани плажове, луксозни хотели и казина, музика до дупка и… леещ се в изобилие алкохол. Стане ли дума за български туризъм в представите на мнозина изникват тези асоциации. Освен евтини почивки за масовия консуматор, страната ни може да предложи и т.нар. бутикови продукти – спа и балнео услуги. Те, разбира се, са предназначени за една по-платежоспособна и взискателна клиентела. През последните години този вид услуги набират скорост и са на път да преобърнат представите за България на световните туристически пазари.

В момента „СПА” е на мода! Вече не е достатъчно да заминеш някъде на ваканция, само за да си починеш. Здравословният начин на живот и грижата за тялото и духа са се превърнали в истински култ сред все повече потребители, както и в печеливша индустрия за милиарди. Всички природни блага в България помагат в развитието на така нареченото спа. Не само българи, а и чуждестранни туристи идват у нас, за да прекарат своите спа почивки. Само по себе си СПА означава - здраве чрез вода, а СПА почивка е равнозначно на пълноценен отдих сред красива природа и лечение с минерална вода.

В нашите СПА хотели се предлагат много програми – различни процедури с водорасли, лечебна кал, морска или минерална вода, ароматерапия, масажи и др.  Трудно можем да се сетим за някой, които би устоял на някои от тези вълшебни предложения. Никои не би отказал да си подари лечебен масаж с мед или шоколад, да изхвърли токсините в някоя сауна или да се потопи в ароматно джакузи. Ако трябва да се опише СПА с една дума, то тя ще е удоволствие.

Хората, които работят в тези спа центрове, са професионалисти, отнасят се индивидуално към всеки един. Те работят само с най-качествените материали и са готови да сторят и невъзможното, за да можем ние да прекараме една страхотна и релаксираща почивка.

Туристите, които отиват на балнео и СПА туризъм, не употребяват само един продукт. Около 40 процента от тях ползват поне още един, а около една четвърт – поне още два вида туризъм. Важно е да се знае, че курортите в България, които предлагат този вид туризъм, се намират в екологично чиста среда и по историческо стечение на обстоятелствата съществуват още от тракийската и римската епоха. Така че предлагат възможности и за културен туризъм. Да не говорим, че основната част от тези курорти са в райони с развито винопроизводство, а това е добра възможност за развитие и на винени турове. Хубавото при СПА туризма е, че това е целогодишен продукт.

Сред всички СПА хотели в България най-известни са тези във Велинград. Градът не случайно е известен с названието “СПА столица на Балканите“. На вълшебни процедури обаче можете са се насладите и в други градове на страната като Сандански, Хисаря, Девин, Банско и пр.

Не е задължително такъв вид почивка да бъде много скъпа. Оферти има всякакви.  Цените започват от 190 лв за „икономичен пакет”. В него са включени 5 нощувки със закуски и допълнителни изненади. Получавате безплатно ползване на спа центъра: ползване на басейн, джакузи, римска баня, фитнес и други екстри. За скромната сума от 650 лв пък се наслаждавате на същите екстри отново за 5 нощувки плюс някои други глезотийки. Цените за 7 или повече нощувки скачат до и над хилядарка на човек. 

На вас оставяме да изберете най-доброто предложение за лятната ви СПА почивка.