13,5 млн. лева за обновяване на територията около НДК

Мисия София

20-05-2013, 16:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мрачно и злокобно – площадът с фонтаните пред НДК

Проектът предвижда реконструкция на парка и улиците около сградата

Проектът за цялостна реконструкция на парка на НДК предвижда интервенция върху 144 декара парково пространство и 24 декара тротоари. Ще се реновират и подменят 4 километра тротоари, а именно тези по булевардите и улиците от всички страни на Националния дворец на културата.

Това са булевардите "Витоша", "България", "Фритьоф Нансен", "Патриарх Евтимий", "Пенчо Славейков" и улиците "Шандор Петьофи", "Баба Неделя" и "Д-р Христо Стамболийски".

Проектът е безвъзмездно финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие" и Столична община. Това е проект, който е част от цялостния интегриран такъв за реконструкция на централната градска час. Общата му стойност е около 13,5 млн. лева. Договорите за безвъзмездна финансова помощ по проекта са подписани тази сутрин.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова представи въпросния проекта на пресконференция днес.

Тя специално подчерта мястото и ролята на най-голямата община - Столична община в оперативните програми и сравняването на въздействието върху над 1 200 000 души с въздействие върху много по-малко граждани, които са в малките общини.

"Най-голям ефект от оперативните програми има, когато се въздейства върху много повече хора и трябва да се има предвид именно ефектът върху хората в следващия програмен период на оперативната програма", каза още кметицата.