Добро утро във вторник!

Преасфалтират бул. „Източен“ от бул. „6-ти септември“ до „Княгиня Мария Луиза“

Слънчев вторник обещават синоптиците за втория ден от седмицата с температури от 27 до 32 градуса. Облаци ще има само в планинските райони. На 21 май почитаме светите равноапостоли Свети Константин и Елена. Църковният празник е в памет на император Константин и неговата майка Елена. На всички именници желаем да са здрави и щастливи!

Днешният ден е особено важен за седмокласниците и зрелостниците. Точно в 8 часа започва държавния зрелостен изпит във всички училища в България, а националното външно оценяване за седми клас стартира в 10 часа. В Пловдив 5582-ма дванайсетокласници ще се яват на държавния зрелостен изпит по български език и литература.

От 9 часа започва дело в Пловдивския апелативен съд по жалба на бившия кмет на Сливе Йордан Лечков. На предна инстанция бившият футболист е осъден на две години лишаване от свобода за съзнателно сключена неизгодна сделка за град Сливен.

От 10 часа в БТА започва пресконференция по повод проблемите в района на Белинташ и махалата Кабата, с. Врата, а от 11 часа община Марица ще представя инфраструкторен проект.

Преасфалтирането на западното платно на бул. „Източен“ в отсечките бул. „6-ти септември“ и „Княгиня Мария Луиза“ започва в 11, 30 часа, а стартът на ремонтът ще бъде даден от кмета Иван Тотев.

От 11 ч. в офиса на Общинска фондация "Пловдив 2019" ще се състои представяне на новия интернет портал "Литературен компас". Той е създаден по проект, спечелен пред фондацията от пловдивското издателство "Летера". На презентацията ще присъстват университетският преподавател Младен Влашки, поетесата и литературен критик Елена Диварова, издателката Надя Фурнаджиева и членове на нейния екип.

В 11 часа в заседателната зала на община Пловдив ще бъде представен Българо-китайски форум за инвестиция и туризъм „Открийте и инвестирайте в България“. Събитието ще се проведе от 27 до 27 май в града ни, а участие ще вземат над 100 компании от Китай.

Заключителният концерт на националния конкурс за хумор и сатира „Голямата къща на мъдрите хора-Асенвград’2013” ще започне в 17.30 в залата на НЧ „Родолюбие-1873 г.”. Тогава ще бъде и награждаването на победителите. Зрителите ще видят на сцената Калин Сърменов, Борислав Стойчев, Кирил Бояджиев, Йосиф Шамли, композитора Хайгашод Агасян.

На пл. „Акад. Николай Хайтов” в Асеновград Дивна и Миро ще пеят за любителите на българската модерна поп музика. Начало на концерта 20.00 часа. Той е част от младежката програма в майските празници на културата.