Десетина души се вдигнаха на протест пред парламента (СНИМКИ)

Недоволните искат нови и честни избори

Минути след откриването 42-то Народно събрание, десетина души излязоха пред централния вход на парламента на протест. Те искат да попитат депутатите как ще положат клетва, след като са влезли в Народното събрание с купен вот и подменени бюлетини, предаде БГНЕС.

Протестиращите издигнаха плакат с надпис "23 години грабеж стигат. Имате 30 дни да го спрете".

Сред тях можеха са представители на партии и коалиции, участвали в предсрочните парламентарни избори на 12 май и лица от протестите от началото на годината. Те дойдоха да заявят на онези, които прекрачиха прага на Народното събрание днес, че те бяха избрани в едни подправени, манипулирани и купени избори и да поискат нови честни такива.

Това не са народните представители, а менте- депутати на менте - държавата, която беше изградена през последните 23 години, заяви Ивайло Франц. Той беше кандидат - депутат от партия "Другата България". Франц използва мегафона си, за да се обърне към народните представители от 42-то НС с думите: "Ние сме тук, за да ви кажем, че вие нямате съвест, че вие откраднахте и променихте гласа на народа". Според който четирите партии, които влязоха в парламента са 4 манипулатори, които са извършили държавен преврат.

"По време на тези избори имаше традиционните фалшификации, но тези 350 000 бюлетини, които бяха намерени в печатницата в Костинброд, надминаха традиционните фалшификации", коментира от своя страна Светлозар Филипов, който беше кандидат - депутат от ВМРО на изборите на 12 май. Според него за първи път в новата история на България има основание за касиране на изборите.