Крадецът от Костовата къща - на свобода

Преди да реши да влезе в дома на бившия премиер, е спал по пейки десетина дни

Нападателят от дома на Иван Костов в "Драгалевци", 36-годишният Виктор Градинаров, остава на свобода. Софийският градски съд му наложи мярка за неотклонение и това е най-леката – "подписка”.

Градинаров днес дойде в съда, макар да няма постоянен или настоящ адрес, на който да бъде призован. Именно това бе преценено от градските съдии като довод за това, че степенната на реална опасност той да се укрие не е толкова висока.

След като чу определението на съда, Градинаров каза, че подслонът и прехраната му в момента се осигурява от продуцентска къща. Те ще му помогнат и евентуално да си намери работа, а самият той заяви, че най – много му се е отдавало да се занимава с техника. Последната му месторабота е била във фирма за техника.

"За момента мечтая просто да продължа да живея като нормален човек", призна мъжът и посочи, че съжалява. На въпроса – защо го направи той каза, че "когато човек е гладен и няма къде да живее и спи по някакви пейки, е способен на всичко". Преди да вземе решението да влезе в дома на бившия премиер, е спал по пейки десетина дни. Доброто в него надделява, идва от Плевен в София, защото там няма работа, а ако си намериш, е за много малко пари. "Градът там е кошмарен", каза мъжът.