Първи сме! Бургас отмъкна на Варна и София престижна статуетка

Мисия Бургас

23-05-2013, 06:16

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас в надпревара с 6 града за престижен приз

За втора поредна година Областна администрация спечели награда за най-добро партньорство със структурите на гражданското общество

Престижна награда спечели за втора поредна година администрацията на Областния управител. Статуетката е за "Най-добрият партньор на гражданското общество" и се връчва от Фондация за прозрачни регламенти. 

"Да чуем младото поколение, то има какво да ни каже за безопасното движение по пътищата" е инициативата, с която бургаската администрация събра най- много гласове и тази година. С нея Областна администрацията Бургас и сдружение "Младежки глас" насочиха усилията си към създаване на взаимодействие между институциите, сътрудничеството и провеждане на активна информационна политика за превенция на пътнотранспортните произшествия.

Годишната преходна статуетка, символизира волята за прозрачност и "отварянето" на администрацията към гражданите. Тя бе притежание на област Бургас и през изминалата 2012 година. Съгласно правилата на организаторите статуетката остава завинаги в онази Област, която я спечели три поредни години. От администрацията на губернатора са амбицирани и през 2014-та да спечелят приза. С това бургаски регион ще бъде първият, който ще задържи наградата. 

След Бургас останаха администрациите на Варна, Софийска област, Велико Търново, Разград, Смолян и Перник.

"За втора поредна година Областна администрация е обявена за най-добър партньор на гражданското общество. Няма как да не съм горд от това, защото е оценка за усилията, които с екипа ми положихме за отваряне, достъпност и прозрачност на институцията. За четири години няма човек, който да не е бил приет и проблем, на който да не е потърсено решение. Благодаря на всички, които ни подкрепиха", коментира Гребенаров след награждаването.