Павлова: И да имахме достатъчно мандати, щяхме да поискаме касиране на вота

"Изчакахме да видим резултатите и поискахме касиране на изборите, защото искахме да видим какво ще стане"

"Хората са тези, които решават на кого да се доверят, кой да ги управлява. Неслучайно върнахме предсрочно мандата".

Това каза ексминистърът на регионалното развитие и политиката Лиляна Павлова пред bTV за изборната победа на ГЕРБ, но разминаването ѝ с властта.

Павлова каза, че са изчакали крайните резултати и поискали касирането на изборите, за да видят какво ще стане.

Ние не сме на принципа "Една жена ми каза". Дори и да имахме достатъчно мандати, щяхме да поискаме касиране на вота, щом е нарушен законът", категорично заяви тя.

Бившата министърка не смята, че ГЕРБ са си вкарали автогол с оставката. Тя смята, че оставката е било най-правилното решение в този момент.

На въпрос дали е била грешка подкрепата на Борисов към Цветанов по време на предизборната кампания, Павлова отговори: "Защо да е грешка подкрепата на Бойко Борисов към Цветан Цветанов? Ние сме един отбор, един екипаж и след като има проблем, всички трябва да се справим с него".

Попитана дали Мирослав Найденов е от техния отбор, Лиляна Павлова каза, че "явно вече не е."

"Трудно ми е да кажа дали ще има ново правителство. Очевидно вариантите се променят ежеминутно. Тръгнахме от програмно, преминахме през експертно, а сега предлагат програмно експертно. Ако това, което правителството предлага като програма и приоритети е добро за страната и съвпада с нашата програма, бихме го подкрепили. Засега виждаме трикове в парламента, ако нещата се случват в правителството, както в парламента, няма да е хубаво", коментира още бившият министър Павлова.

"Аз преди всичко съм експерт, участвах и в правителството като експерт и смятам, че мога да съм полезна на парламента със своите знания и експертност". Така депутатката коментира хипотезата, че може да я поканят за министър и допълни, че "Всичко е възможно".

"Имам амбициозни планове - да се срещам с хората от Варна и Стара Загора, въпреки че влязох като депутат от Варна, да изслушвам проблемите. Смятам това да се случва всеки месец", сподели бившата министърка.

Най-важното за България сега е да има вяра, спокойствие и стабилност, завърши ексминистърката на регионалното развитие Лиляна Павлова.