С бюлетини съветниците дават вот за председател на ОбС

Мисия Бургас

28-05-2013, 11:31

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Решават за таксата на велотранспорта в Бургас

Кандидатите от ГЕРБ, БСП и НФСБ

С бюлетини и тайно гласуване общинските съветници на Бургас избират днес председател на местния парламент.  Предложенията за кандидатите са от трите най-активни политически сили - ГЕРБ, БСП и НФСБ.

Припомняме, че след като досегашният председател - Снежина Маджарова стана депутат в 42-то Народнно събрание герберите издигнаха за неин заместник шефът на Комисията по обществен ред и сигурност и заместник-председател на ОбС - Константин Луков. На нейно място пък в групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Бургас влезе Нестор Христов.

Предложението на БСП, втората по мнозинство група за избор по време на 26-то заседание е за адвокат Евгени Мосинов. От другата силно представена партия от опозицията - "Национален фронт за спасение на България"предложиха за поста Ангел Божидаров. За гласуването и броенето на бюлетините на съветниците е дадена 30-минутна почивка.

Малко преди това бе внесена допълнителна точка по предложение на кмета Димитър Николов. Тя е за закупуване на имот в "Меден рудник" за изграждане на вътрешноградската магистрала в комплекса. Имотът е част от схемата на интегрирания градскки транспорт.

Причината за изтеглянето на докладната е липсата на възможност за отлагане на решението за да може да се реализира плана за изграждане на вътрешна магристрала в най-големия комплекс на Бургас.