През новия сезон Нефтохимик може би ще играе в Несебър?

Спорт

28-05-2013, 12:26

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Шефът на нафтата сподели, че от БФС са отхвърлили възможността отборът да ползва за своите мачове стадиона в Поморие, поради изкуствената тревна настилка

Най-вероятно през новия сезон отборът на Нефтохимик ще играе своите мачове извън Бургас. Това заяви пред Burgasutre Изпълнителният директор на Нефтохимик Благо Митрев. Разговорите за ползването на стадион Лазур, засега удрят на камък и по тази причина по-късно днес Митрев ще има среща с кмета на морския град, за да опита да договори ползването на стадиона за провеждането на мачовете от А футболната група.

Шефът на нафтата сподели, че от БФС са отхвърлили възможността отборът да ползва за своите мачове стадиона в Поморие, поради изкуствената тревна настилка. Друг вариант, който за съжаление не може да бъде осъществен е стадионът в Созопол, който разполага с перфектно тревно покритие, но поради продължаващата реконструкция, също отпада като възможност.

Плановете за изграждане на собствена база на Нефтохимик в квартал Ветрен, за които усилено се говори напоследък, са все още на етап мисловни проекти, но в същото време се явяват един реален вариант за бъдещо развитие на клуба. При намиране на сериозен инвеститор, който да влезе в клуба и разбира се при проявено съпричастие от общинския съвет, би могло този перспективен вариант да залегне в по-дългосрочните планове на Нефтохимик.

Общинската база се нуждае от основен ремонт и рехабилитация, но със своите удобства като стаи, ресторант, помещения за рехабилитация и възстановителен център, би могла отново да се превърне в новия дом на Нефтохимик.

Така ще бъдат спестени доста средства от непрестанното плащане на квартири за футболистите, които не са от Бургас, за ресторанти и бази за лагери преди домакинските мачове на отбора. Освен това базата може да бъде отдавана за ползване на отбори, които гостуват в Бургас, както и за провеждане на предсезонни лагери и различни турнири, които също да носят дивиденти за клуба. Безспорен плюс е и възможността да се реновира възстановителния център с луго, калолечение и минерална вода.  Привържениците на Нефтохимик помнят лагерите, които нафтата провеждаше в един период в края на 90-те години именно в общинската база.

Освен съществуващото игрище, би могло да се помисли и за изграждане на общинска земя на стадион от леки - сглобяеми конструкции, каквито има на много места в Европа и у нас /стадионът на Литекс/, които се строят бързо, компактни са и са значително по-евтини от монолитните.

До Ветрен има отлични комуникации и от Бургас до квартала се стига с кола или автобус за около 10-15 минути. Разбира се всичко това трябва да залегне в един мащабен проект за развитието на града ни, но примерите от развитите във футболно отношение страни, говорят в полза на един такъв проект. Още повече, че началото бе поставено именно с изграждането на Общинския спортния център преди няколко десетилетия.