Пощадката за кучета в "Изгрев" - готова!

Мисия Бургас

28-05-2013, 15:06

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Правят кучешка площадка за дребни породи в "Изгрев"

До дни ще е завършен и новият паркинг в комплекса

Площадката за свободна разходка на домашни кучета в к-с "Изгрев" вече е напълно готова. Тя се намира до едноименния спортен комплекс. Оградено е пространство с площ 3 декара. До края на седмицата там ще бъдат посадени нови дървета, ще бъдат поставени пейки, кошчета и аксесоари за игра, съобщиха от местната администрация.

Както Burgasutre писа помещението е разделено на два сектора – за едри и за дребни породи, за да няма схватки между тях с фатален край. От общината търсят подходящи свои терени за такива площадки и следващите две ще бъдат в к-с "Меден рудник" и квартал Сарафово.

СНИМКИ ВИЖ ТУК

Благоустрояването на бургаските квартали продължава, а сред последните придобивки на комплекса е нов паркинг, който е почти завършен. Общинската кампания по създаване на стотици безплатни паркоместа в периферията на Бургас тази година е особено активна, тъй като в ход е изпълнението на мега проекта "Интегриран градски транспорт".

Една от целите му е да ограничи достъпа на автомобили в супер центъра, както е във всеки голям европейски град. За сметка на това, ще бъде осигурен лесен и бърз достъп до сърцето на Бургас чрез бързата автобусна линия, чрез вело и пешеходни алеи. Това не означава, че хората от кварталите не трябва да имат подходящо място за паркиране пред домовете си и общинска администрация активно изпълнява този свой ангажимент.

Новият паркинг в "Изгрев" е в близост до спортния комплекс. До дни той ще е готов в цялостен вид заедно с подхода към него. Там се полагат 160 тона асфалт, изграждат се 400 квадратни метра тротоар, 200 метра улични и 200 метра градински бордюри.