Местан и Цветанов се захапаха кой е агент, кой е физкултурник

Не съм си представял ДПС да бъде оглавявана от агент на ДС с името Павел, нападна Цветанов

Никога не съм си позволявал да укоря министър-председателя, че един пожарникар може да бъде министър-председател. И физкултурник може да бъде министър на вътрешните работи, стига да се бори с престъпността, а да не генерира престъпност.

Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан в реплика към зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Управлението на калинките остана в историята, продължи той.

"Да, може и физкултурник да е министър на вътрешните работи, стига да управлява разумно, а не крадливо.", каза лидерът на ДПС.

"Аз се гордея, че съм завършил НСА с дипломна квалификация "право", посочи от своя страна Цветанов.

Местан се обърна към Цветанов като го попита дали Мишо Бирата е подходящ за министър на спорта. "Отишъл си е при странни обстоятелства."

Местан заяви, че Министерството на младежта и спорта е с разширени функции, за спорта ще отговаря гениалният спортист Йордан Йовчев.

Лидерът на ДПС каза още на Цветанов, че в рамките на 42-рото НС децата на Държавна сигурност не могат да бъдат съдници на Държавна сигурност. 

При дебатите в пленарната зала Цветан Цветанов заяви, че никога не си е представял ДПС да бъде оглавявана от агент на ДС, с името Павел.

"Очаквам, в рамките на часове, да излезе прессъобщение на прокуратурата след изказването на Делян Пеевски. Днес ще информираме австрийскта прокуратура със случая "Хохегер", каза Цветанов. "Ще създадете правителство, което е възродило и е подкрепяло организираната престъпност в България. Всичко това ще стане ясно в предстоящите месеци”, посочи той.
Във връзка с изказването на депутатът от ДПС Делян Пеевски: "Стига се обяснявайте за тези апартаменти, ще излезе истината за тях, аз ви обещавам", Цветанов отговори, че това е поредната спекулация.

Аз бях единственият политик, който мина през пълна публичност и даде обяснение, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.