Цветанов: Реорганизациите в спецслужбите застрашават ЕС

Уволненията на ръководни кадри в МВР бившият вице определени като "необоснована политическа чистка"

Реорганизациите в спецслужбите могат да застрашат не само сигурността на страната ни, но и сигурността на Европейски съюз. Това съобщи по БНР Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който е на посещение в Брюксел. Уволненията на ръководни кадри в МВР Цветанов определени като необоснована политическа чистка.

Вчера новият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на пет областни дирекции на МВР - във Видин, Кюстендил, Монтана, Плевен и Търговище, както и на директора на СДВР.

"Това са хората, които са лицето на министерството в съответните областни дирекции. Те никога не са били съпричастни към политически каузи. Оценката, която съм дал за тях е на база професионалните им качества и се гордея, че съм работил с всички тези директори. Всичките са били действащи служители.", посочи Цветанов.

Преди днешната си среща спредставители на Европейската народна партия, Цветан Цветанов заяви, че ЕНП и Европейската комисия ще следят отблизо прокурорската проверка срещу него за незаконно подслушване. Той не очаква да бъде задържан след връщането си в България и отпадането на имунитета му на депутат.

днес Цветан Цветанов ще се срещне със заместник-председателя на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер.