Протежета на Кунева кукат в кабинета "Орешарски", установи Яне

От партията посочиха четири конкретни имена, щяло да има още

Партията на Меглена Кунева участва като четвърти коалиционен партньор на новата тройна коалиция, твърдят експертите на РЗС.

Дясната Кунева след изборите направи радикално ляв завой и на частичните местни избори във Варна издигна една кандидатура заедно с БСП, а на национално ниво здраво се прегърна с протурското правителство на БСП и Атака, недоволстват от формацията на Яне Янев.

Според тях има договорена квота в кабинета "Орешарски" и посочиха четири конкретни имена:

Зинаида Златанова - максимално доближена персонално до Пръмова лично и семейно. Баща й Камен Белев беше втори в листата на Движение България на Гражданите в 24 МИР – София.

Петър Стоянович – идеолог и учредител на партията на Кунева, сега министър на културата. Половинката му Мария Дивизиева е била началник-щаб по време на президентската кампания на Меглена Кунева.

Людмила Елкова – бивш секретар на партия ДБГ по координиране на политиките, сега спазарена за зам. министър на финансите.

Нено Димов – член на националното ръководство на ДБГ, сега договорен за заместник министър за околната среда или заместник министър на земеделието.

В момента текат преговори между Кунева и БСП за още позиции, част от тях за заместник областни управители, сигурни са от РЗС и обещават да разкрият кои са хората на Кунева, които ще кукат в гнездата на правителството.