Батков: Сираков е най-доброто решение за Левски

С Наско си разменихме доста реплики, но Левски е над всичко, каза адвокатът

Президентът на Левски Тодор Батков заяви, че Наско Сираков е най-доброто решение за оправянето на бъркотията на "Герена".

Както е известно, двамата се срещанаха снощи и обсъдиха основните детайли по завръщането на легендата при "сините", а тази вечер се очаква да има нов разговор на четири очи, който окончателно да реши въпроса около завръщането на Сираков в Левски. "Да, срещнах се със Сираков вчера, малко съм изнервен от факта, че медиите научиха, защото исках срещата да остане конфиденциална. Няма значение", коментира Батков.

"През годините с Наско си разменихме доста реплики, но Левски е над всичко и над всички. Така или иначе аз съм собственикът, аз давам парите и решавам кое е най-доброто за Левски. Логично е, че след като съм искал среща със Сираков, да смятам, че той е най-добрият вариант за клуба и че искам да работя с него", каза още финансовият благодетел на "сините" пред Livesport.bg.

"Даниел Боримиров е легенда на клуба, добро момче, но в крайна сметка аз преценявам кой може да свърши работа и кой - не. Вече 4 години Левски няма трофей, имахме някои моментни проблясъци, когато в отбора беше Гара Дембеле и имахме възможност да прескочим групите на Лига Европа. Тази година също имахме шанс, но се сгромолясахме със Славия. И честно казано, започна да ми писва от цялата тази ситуация".

"Всяка година едно и също - вадим кутийките с играчите, искаме този, искаме онзи, не бил ставал и т.н. В крайна сметка даваме луди пари и не се получава нищо. Не става така, писна ми... Как ще махаме ненужните? Ами ще им плащаме, какво да правим. Да, неустойки. Спокойно, няма да ни съдят. От школата също не съм доволен. Гледах юношите ни с Литекс, не останах впечатлен да си кажа честно. Най-добрият ни футболист Антонио Вутов не игра тогава заради контузия. Но направили сме си изводите, ще разберете скоро всичко".

"Йовов ще остане в Левски, ще му измислим нещо. Сигурно съм изненадал много хора, но пак повтарям, парите са си мои, Левски е над всичко и се нуждае от най-доброто. С Николай Митов сме се разбрали, бях в Англия, когато ми се обадиха, за да ми съобщят какво е положението, одобрих детайлите по договора, който бе подписан. Не крия, че говорих и с Херо", каза още Батков.

По-рано през деня той потвърди новината за Наско Сираков и пред bTV, но тогава не беше толкова категоричен за завръщането на легендата.  "Рано е да говорим за завръщане на Сираков в Левски. Все още няма нищо за съобщаване, нищо официално. Наистина се срещнах с него, но това не означава, че той се връща на работа в клуба. Срещам се с много хора", заяви Батков.

Още спортни новини тук