Не съм виновен, не познавам Мирослава, оправда се Заека

Обвиненият за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник се изправи пред съда за палеж на автомобили

Не съм виновен, не познавам Мирослава. Това заяви обвиненият за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник - Марио Любенов-Заека.

Той обясни, че със самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо са били добри познати.

В понеделник започва процесът срещу Любенов за убийството на Мирослава. Тя беше отвлечена за откуп, който не бе получен. Тялото й беше открито 3 месеца по-късно. Полицията задържа двама заподозрени. Единият - Стойчо Петров-Чочо, се самоуби пред разследващите при възстановка на покушението в дома му.

Днес Заека бе изправен пред Пернишкия районен съд. Той е подсъдим за палеж на автомобил и на два магазина в късната есен на 2010 г. до февруари 2011 г.

По това време Любенов е имал магазин в наето от него помещение, намиращо се на една от най-големите търговски улици в Перник - "Благой Гебрев". Бизнесът му обаче западнал, оборотите били ниски и той решил да избегне конкуренцията, като подпали магазини.

Очевидец разказва пред съда, че Заека дори притежавал устройство за запалване. Той описа как Любенов е палел магазини, като е впръсквал бензин под вратата, облечен със специална екипировка. Свидетелят съпровождал Марио по време на палежите, за което получил по 200 лева. Веднага след опожаряването на конкурентните обекти Любенов се похвалил, че оборотите на неговия магазин чувствително се повишили.

Собственикът на подпаления автомобил разказа, че с Любенов имали подписан предварителен договор за продажба на мазе на въпросната улица. За покупката на помещението Заека платил капаро от 500 лева. Впоследствие обаче Любенов се отказал. Според свидетел на обвинението автомобилът бил запален, защото собственикът му не върнал на Любенов капарото от 500 лева, отбелязва БТА.

Делото ще продължи на 3 септември, Експертизи показват, че това са умишлени палежи. Ако вината на Любенов бъде доказана, той може да получи условна присъда.