Извънредно: ДПС избира губернатора на Пловдив тази вечер

Депесарите ще правят номинации за областен управител

Както Plovdivutre.bg първи писа новият губернатор на Пловдив ще бъде от ДПС. Тази вечер хора на Движението ще правят номинации и ще посочат следващия областен управител.

По разпределение на основните и важни постове на правителството, сформирано от ДПС и БСП и подкрепено от Атака, във втория най-голям град в България столът се паднал на ДПС.

Градските и областни лидери на Движението засега отказват да коментират конкретни имена, освен, че имат подготвени и достойни хора за поста.

Снощи БСП не номинираха свой човек за областен. На градско събрание на левицата в Пловдив червените не са посочили имена, въпреки че за стола се спрягаха Георги Търновалийски, Николай Радев и Тодор Петков.

„Ако националното ръководство поиска мнението на местната структура, те ще бъдат  предложени, но окончателното решение ще вземе управленският орган“, заявил градският и областен лидер на партията Георги Гергов.

Преди минути стана ясно, че временно изпълняващ длъжността областен управител вече не е Георги Игнатов. Той е напуснал ГЕРБ. От там заявиха, че Игнатов собственоръчно подал молбата си за оттегляне от партията на Бойко Борисов.

Появилите се твърдения, че вицето на Здравко Димитров ще минава в редиците на ДПС към този час не са потвърдени. В градската и областната структура на Движението не е получавана молба за подобно членство, нито са водени разговори с Георги Игнатов, научи Plovdivutre.bg.

Временно изпълняващ длъжността областен от тази сутрин е д-р Христо Грудев.