Президентът застава зад Светлозар Лазаров

Росен Плевнелиев ще подкрепи кандидатурата на Лазаров за нов главен секретар на МВР

Президентът Росен Плевнелиев съобщи, че ще подпише указа за назначаване на Светлозар Лазаров за нов главен секретар на МВР.

“В рамките на кредит на доверие, смятам да подкрепя идеята и кандидатурата на Светлозар Лазаров за нов главен секретар на МВР и ще разпиша указа за неговото назначаване“, заяви пред журналисти президентът.

 

Според Плевнелиев и парламентът, и правителството носят със себе си своята ясна политическа отговорност и трябва да застават твърдо зад решенията си. „Готов съм да дам кредит на доверие на правителството”, заяви Росен Плевнелиев. По думите му – този “кредит на доверие“ доказва позицията на президента, че „за да може някой да носи отговорност за своите действия, той трябва да бъде подкрепен”.

 

Светлозар Лазаров започва работа в системата на МВР през 1999 г. като командос в Специализирания отряд за борба с тероризма. През 2002 г. е назначен на длъжност разузнавач в НСС, като последователно е заемал всички длъжности до началник на сектор. От април 2008 г. до момента е началник на отдел в ДАНС.