Финансовият министър назначи нов директор на АДФИ

Политика

05-06-2013, 20:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще се разплатим с бизнеса, обеща настоящият финансист №1

Гинка Драганинска замени Теменужка Петкова като изпълнителен директор на агенцията

Министърът на финансите Петър Чобанов освободи по взаимно съгласие Теменужка Петкова от длъжността изпълнителен директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), съобщиха от Министерството на финансите. Нейно място Чобанов назначи Гинка Драганинска.

Новият директор е завършила специалност "Финанси и кредит" и може да се похвали с редица специализации в областта на организацията и технологията на финансовите ревизии, имуществената отговорност, развитие на човешките ресурси. Тя е е дългогодишен ревизор в системата на държавния финансов контрол.

В периода 1980-1991 г. е работила в Териториална дирекция ДФК – София-област на длъжност финансов ревизор в промишлеността, а от 1992 г. до 2000 г. е заемала поста началник на отдел в Главно управление на ДФК. През периода 2000-2001 г. е главен експерт в Националната здравно-осигурителна каса, дирекция "Административно-стопанска дейност".

От декември 2001 г. е назначена за директор на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и заема тази длъжност до преобразуването й в Агенция за държавна финансова инспекция през април 2006 г. След 2010 г. заема поста заместник-директор на агенцията.