Земеделският министър: Не съм човек на Гергов или Първанов

Животът

06-06-2013, 11:37

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив с двама министри, взимаме финансите и земеделието

Георги Гергов ми е бил студент, заяви Димитър Греков

Ние ще направим всичко възможно, за да може да загубим по-малко пари от еврофондовете. Сега научавам за тези 51 млн. евро, които са поставени на карта. За съжаление очаквам още подобни мини да изскачат в министерството. Тези мини са поставени и умишлено, и от незнание. Предстои ни много важна среща в Брюксел и се надявам да предотвратим тези загуби.

Това заяви в сутрешния блок на TV7 новият земеделски министър Димитър Греков. Трябва да започнем да работим като юмрук и да направим един задълбочен анализ, продължи той. В момента не е най-важното да търсим виновниците за грешките в министерството. Трябва много работа, за да помогнем на българските земеделци. Основният план на нашето правителство е да помогнем на малките производители. Те представляват повече от 80% от българското земеделие. Основната цел е парите от еврофондовете да стигнат до дребните производители и животновъди, категоричен беше Греков. Моята идея е да изкарам администрацията от кабинетите. Чиновниците трябва да са сред хората и да им обясняват по-ясно за европарите. Наблягам и на идеята за едни нови и модерни кооперативи. Искам да уточня, че не става въпрос за ТКЗС, разкри министър Греков.

Заместник-министрите ще бъдат ясни в понеделник, пише novini.bg. Те ще бъдат от политическите партии, които подкрепят правителството. Единият ми заместник ще е от БСП, другият от ДПС. Аз ще настоявам и за трети заместник, който да е от браншовите организации, разкри Греков. Наредил съм проверка на всички служители в министерството и по областните дирекции. Искам да избегна случаите подобни на "Калинка". Ще направим преоценка на служителите и ще решим кой има нужния капацитет, за да останат на работа. Не съм човек на Георги Гергов или Георги Първанов. Господин Гергов е един от първите ми студенти, а с господин Първанов съм се виждал няколко пъти. Те нямат нищо общо с участието ми в този кабинет. Моят гръб е пловдивският университет и работата, която съм свършил там, категоричен беше Греков.