Минаваме тест за уличници на "Отец Паисий"

Ваят фигури от шоколад на втория ден от фестивала

Днес е втория ден от фестивала на улица "Отец Паисий". Това, че е почивен ден обаче не означава, че ще липсват събития - напротив.

Във Фестивалната къща ("Отец Паисий" 5) от 14,30 ще се проведе беседа за Годината на нашето недоволство. От 16,00 пък ще има прожекция на филма The Queer Virgin Icone n’1, който разглежда борбите на гей общността.

В първия почивен ден по самата улица ще има много нестандарни атракции. Гостите ще видят що е то Автоматичен генератор на котешко съдържание за интернет и ще могат да се вместят Под шапката на местните. На пресечката с ул. "Генерал Гурко" ще могат да ползват Инструктиращ шлем. На същото място в 17,00 ще започне и пърформансът Йоан 7:8.

Пред artnewscafe от 18,00 пък ще можете да видите видео-пърформанса Имиграция в куфар. Близо до бара ще бъде разположена и интерактивната инсталация MITOSIS. Вечерта на същото място ще има открита музикална сцена. Le petit monde също има натоварена програма. От 15,00 ще има пърформанс  Думите като стая. По същото време там ще можете да чуете и Гластът на струните. Ранните изпълнения са само прелюдия към една чудна Акустична вечер с топла музика, която започва в 21,00.

Във Фабрик бар в 13,30 стартира уъркшоп "Визуалното мислене – спящият творец във всеки от нас". От 16,30 ще има прожекция на видео селекция, озаглавена Explicit Behavior. Тя ще съвпадне по време с Работилницата за камера-обскура, която ще приема гости до 18,00. От 21,00 в бара ще има пърформанс Литература на тъмно: Винаги нощта. В същия час ще стартират и прожекциите на Филми на студенти от Мастер клас на проф. Георги Дюлгеров на Одеона.

В Пиано пъб Fourplay от 15,00 в събота ще има прожекция на Документален филм на Армин Вегнер. От 22,00 там ще свири Николай Карагеоргиев Трио.

Доста събития ви очакват и на ул. "Станислав Доспевски"(пред ГХГ). Там в 11,00 ще бъде цирк "Кумбо". Между 11,30 и 15,30 пък ще се проведе кулинарната акция Гола консумация. Икономически игри ще се развихрят от 12,00. Два часа по-късно ще има фото-акция PLOVEDIV. От 18,30 ще видите как се оформят вкусни фигури в пърформанса  Вкаменен шоколад – течен камък. В 11,00 часа в началото на улицата ще се проведе Бaзар "Мон бижу".

Еротичен магазин "Купидон" ще ви провокира с Поведението ТАБУ - акцията включва изложба и игри с гостите. В магазин "Baraka" след 14,00 часа ще можете да минете Арома-психо тест "Уличници ли сте?". За геймърите ателие Upside Down е приготвило PS1 Challenge. Игрите ще започнат в 11,00 ч. Фризьорски салон "Арлет" ще представи интерактивна акция Street haircut. В Книжарница "Консервна" пък ще се четат пловдивски автори.