6 лунен ден

Хороскоп

12-06-2013, 21:59

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние в Близнаци - Свобода и гъвкавост

Юни - светлина в тунела

Много хармоничен и чист ден, в който сме длъжни да привлечем радостта и любовта в живота си.

Символ:Полет, Птица, Жерав, Дъга, Облак

 Протичат процеси на получаване и усвояване на космическата енергия от Разумната Вселена. Необходимо е да запазим вяра и спокойствие и да не ги осуетяваме чрез груби действия - отрицанието и негодуванието ще засилят негативизма в живота ни, затова се въздържайте от мисли и изказвания изразяващи недоволство от Съдбата, устройството на света и собствения живот в частност. Оплакването и самосъжалението ще затвърдят отрицателната ви нагласа към живота. Символите на деня ни напомнят, че за да се чувстваме истински свободни е необходимо да отхвърлим ограниченията на ума и предварителните очаквания. Освободете се от страховете и тревогите за бъдещето! 
Ако сме прозорливи и позволим на интуицията и синхроничността да ни насочват, можем да получим знаци от съдбата, които съдържат ценни указания за бъдещето. Временно оттегляне от суетата на ежедневието, съзерцание и хармония с природата, ясната синева на небето, светлината на Слънцето, мекотата на облаците ни носят усещане за покой, свобода и възможност за постигане на дълбоки прозрения. В миналото мъдреците са използвали този ден за гадания и прогнози за бъдещето.
Денят е благоприятен за пътуване, обучение и обмен на информация.


Хранене: Шести лунен ден е под влияние на водната стихия и това налага от менюто да бъдат изключени млякото и производните му продукти. Те обикновено предизвикват допълнително повишаване на водния баланс в организма, което днес може да доведе до негативни последствия и отклонения. Полезно е също така да ограничите приема на течности - излишното количество вода може да предизвика отоци по тялото.


Красота: Благоприятен за аромотерапия и общи оздравителни процедури за кожата и косата. Подмладяващите грижи също ще имат забележителен и траен ефект. Подгответе кожата като отстраните мъртвите клетки с пилинг или скраб за да може тя да поеме пълноценно подмладяващите и подхранващи средства. Предстои смяна на лунната фаза, която привежда женския организъм в покой и днес е последният ден в който всички използвани средства ще бъдат пълноценно усвоени. Косата расте бързо и подстригването ще стимулира растежа и, но оформената сега прическа няма да запази дълго формата си. Водните процедури могат да бъдат опасни за здравето.