Фотографи редят изложба във Виена в подкрепа на "Бургас 2019"

Бургас Лайф

13-06-2013, 12:14

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Експозицията е в афиша на дните на българското изкуство в австрийския град

Трима фотографи Христо Ангелов, Айдън Мустафа и Етелка Пирева ще представят по пет свой творби в Института за образование на възрастни в окръг Майдлинг, Виена. Проявата е част от "Дни на Българското изкуство във Виена" и има за цел да популяризира кандидатурата на Бургас за Европейска културна столица през 2019г.

Събитието е под наслов "България през моя обектив" и ще предложи на посетителите уникално пътуване в света на фотографията. Една междукултурна среща, представяща морския ни град  по - отблизо.

"Всъщност "България през моя обектив" ще се превърне в по-голямата си част в "Бургас през моя обектив", защото останалите двама участника са австрийци, споделят участниците.

Съвместната фотоизложбата ще бъде открита на 17-и юни от 19 ч. от г-жа Николете Валман, директор на Института за Образование на възрастни в Майдлинг и г-жа Сашка Жуков, издател на вестника "Виена днес– Wienheute". Всички желаещи могат да разгледат експозицията до 7-и юли, от понеделник до петък, от 8 до 18 часа

Инициативата се осъществявя по покана на Сашка Журков, собственик на австрийския двуезичен вестник "Виена днс – Wienheute".