Десетки актьори, певци и спортисти отправят "Глас към небесата"

Проектът за безопасни улици на ексдепутатката Калина Крумова отново в Бургас

Десетки звезди ще излязат за пореден път на една сцена в благотворителния концерт "Глас към небесата", който в защита на безопасността по пътищата и в памет на загиналите дечица в катастрофи.

Събитието, което премина с голям успех в Бургас през 2012 година, а после и в зала 1 на НДК в столицата, сега ще се състои за втори път на Летния театър в града на 18 юни, вторник от 19.30 часа. Голямата изненада този път е че зад каузата няма да застанат само певци и таньори, а и едни от най-известните български актьори от три поколения и изявени спортисти.

Зад мисията за защита на децата на пътя стои отново вече бившата депутатка Калина Крумова и фондация "Безопасни улици от Валя", а другият основен двигател на кампанията е певицата Тони Димитрова. Концентът ще бъде при свободен вход.

"Благотворителността е по желание и тези, които искат могат да дарят пари, колкото искат и ако искат. Нашата основа идея за този концерт е всеки да си тръгне по-различен, пешеходец, който не се оглежда и говори по телефона, докато е на улицата и един шофьор, който зад волана е насочил вниманието си 100% към пътя и знае как се кара в града", обясни за Burgasutre Калина Крумова.

Според нея, ако един човешки живот бъде спасен, чрез тази кампания, ще струва много повече от всички събрани средства.

"Разбира се, парите събрани от тези мероприятия отиват за обезопасяването на пътищата, за създаване на пешеходни пътеки. Искам да припомня, че за концерта през 2012 г. беше направено дарение за каузата, точно на входа на пантеона в Бургас беше поставена пешеходна пътека. А след това веднага след концерта в града успяхме да направим още 9 пешеходни пътеки в цялата страна. Това според мен е доста добър резултат", допълва тя.

Бившата независима депутатка акцентира и върху това, че всички, които са се включили в иницативата, участват напълно безвъзмездно.