Чавдар Трифонов: Узаконяването на гетата ще консервира мизерията

Предложението, което БСП и ДПС лансират няма да реши въпроса с гетата, а единствено ще даде възможност за узаконяване на постройки, включително и на плажната ивица

Независимият кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов даде изявление по повод готвените промени в Закона за устройство на територията. "Те не само няма да решат нито един съществен проблем във Варна, а ще консервират мизерията и ще създадат пречки пред бъдещото развитие на града. Това предложение е контрапункт на синхронизирането на законодателната ни уредба с европейската", категоричен е Трифонов.

"Предложението, което БСП и ДПС лансират в българското Народно събрание няма да реши въпроса с гетата, а единствено ще даде възможност за узаконяване на постройки, някои от които включително на плажната ивица, които до днес са третирани като незаконни. Няма как да се въвежда законодателна уредба на етнически принцип.

Това е обидно и недемократично, както за ромското население, така и за всички български граждани. Като кандидат кмет на Варна призовавам партиите чиито представители са предложили мораториума, публично да ги защитят. Надявам се аргументите им да засегнат градоустройството на Варна и правата на данъкоплатците. В противен случай остава натрапчивия вкус на съмнението, че тази стъпка е свързана с предизборни политически цели или частни интереси на лица, които притежават постройки, които са на твърде далечно разстояние от ромските гета и географски и по стандарт", каза още независимият канидидат за кмет на Варна.