Обучават полицаи как да работят с жертви на домашно насилие

Новините

15-06-2013, 09:41

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

По-висока правна закрила за жертвите на домашно насилие

Целта е да се повиши капацитетът на специалистите

20 полицаи, психолози и социални работници ще бъдат обучени по програма как да работят с жени и деца, пострадали от насилие и хора в риск.

Негови организатори са Сдружение "Алианс за защита срещу домашното насилие", Центърът за превенция на насилието и престъпността и община Бургас. До 16 юни се провежда първият обучителен модул по програмата в Морското казино. 

Целта на обучението е да се повиши капацитетът на специалистите по проблемите на насилието, основано на пол и домашното насилие и да се подобри качеството на предлагани услуги на пострадалите.

Обучението се състои от 9 месечен курс на обучение. Той ще бъде разделен на 2 присъствени модула от по 5 дни, а през останалото време обучението ще бъде дистанционно.

Програмата е изцяло иновативна инициатива за България. Тя включва национални и европейски стандарти, законодателни рамки и механизми за работа с пострадалите от насилие, основано на пола.

Събитието е във връзка с изпълнението на проект "Оптимизиране прилагането на законодателството за защита от домашно насилие чрез повишаване капацитета на специалистите, финансиран от Министерство на правосъдието.