Втори бунт срещу Пеевски стягат във Фейсбук

Мисия Пловдив

15-06-2013, 11:17

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив каза: "Не искаме Пеевски за шеф на ДАНС"(СНИМКИ)

Мястото за Пловдив отново е площад „Съединение“ от 18, 30 часа

Нов бунт срещу избора на Делян Пеевски от ДПС за председател на ключовата за страната ни Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) се организира в социалната мрежа Фейсбук. За столицата е обявено, че демонстрациите ще бъдат от 18, 30 часа пред сградата на Министерския съвет като организацията е обявена както в петък в групата „Не искаме пеевски за шеф на ДАНС“

За Пловдив е е създадена страница копие на основното събитие, а часът на протеста е обявен от 18, 30 отново на площад „Съединение“. Присъствие са потвърдили над 400 граждани.

Другите градове освен столицата и Града на тепетата са Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Димитровград, Казанлък, Пазарджик, Перник, Плевен, Русе, Сандански, Сливен, Стара Загора, Монрана. За разлика от вчера, недоволство се организира и в Брюксел пред Европарламента от 18, 30 часа местно време.

Припомняме, че вчера над 1000 души се събраха напаметника на Съединението и скандираха „Долу ДПС“, „Не на Пеевски“, „Мафията вън“, „Не на олигархията в политиката“, „Червени болкуци“, „Долу Атака“ и „Нови избори!“. Част от протестиращите носеха маски – розови прасета, станали символ на митинга в страната.

„Начинът на „избиране“ на Пеевски е причината пловдивчани да са на площада. Бяха погазени демократичните принципи, които се опитваме да устояваме вече 23 години! Днес с погазване на тези принципи бе назначен председателят на една ключова за България агенция!“, каза Константин Атанасов пред всички дошли на бунта. Той получи категоричен и отрицателен отговор на два въпроса: „Искате ли Пеевски да ръководи ДАНС? Искате ли човек на ДПС да бъде областен управител на Пловдив“.

Именно и избирането на Венцислав Каймаканов за губернатор е втората причина за недоволството на пловдивчани. Това ги накара да блокират бул. „6-ти септември“ и да тръгнат от площада към Областната управа като по пътя приканваха гражданите да се присъединят към тях. Пред сградата вълната от недоволство взе връх с нецензурни възгласи срещу Каймаканов, журналиста Николай Бареков, „Долу ДПС“, „Вън! Вън! Вън!“.