Нестинари се вихрят на "9-ти километър"

Пловдив Лайф

15-06-2013, 12:32

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майстори на хората със зрелищно надиграване на Античния

Баща и дъщеря показват тайните на древния култ, игри и забавления край басейна

Майстори на нестинарския танц ще покажат тайните на езическия култ тази вечер в комлекс „9-ти километър“. Бъща и дъщеря ще танцуват край басейна, а всички смелчаци ще могат да опитат да танцуват боси върху жаравата под тяхното напъствие. Семейството танцьори от дълги години членува в любителски фолклорен клуб в столицата.

Игрите и за бавленията край басейна са всъщнсот афтър партито и финалът на първият Балкански фолклорен фестивал „Хопни ми, тропни ми“.

Надиграването започва от 17 часа на Античния театър. Фестивалът ще покаже майсторството на любителските клубове, запалени по българските хора. На сцената ще се изявят 15-те най-добри самодейни формации, победили конкуренти не само от Пловдивска област, но и от цялата страна. Пловдив ще се включи с 3 клуба „Бъклица”, „Веселие” и „Чародейци”.

Най-добрите танцьори ще получат правото да играят рамо до рамо с професионалистите на пищния Международен фолклорен фестивал. Форумът е любимото събитие на пловдивчани от културния афиш в града на тепетата и ще се проведе в края на юли.