Сидер ага спипан посред нощ от протестиращи в ресторант

"извини се, бе"

Малко преди 01ч. след полунощ, в градинката пред "Кристал" в София няколко младежи, които се връщат от протеста, виждат лидера на "Атака" Волен Сидеров, който вечеря в ресторант "Марая" (бел. ред. - там преди три години беше засечен и депутатът от ДПС Делян Пеевски заедно с тогавашния заместник-министър Владислав Горанов).
Лидерът на "Атака" споделял късната вечеря с приятел.


По разказите на младежите, едно момче извикало на Сидеров - "извини се, бе" (този израз използва лидерът на "Атака" преди време към репортер на конкурентната телевизия СКАТ и от тогава изразът влезе в масова употреба в социалните мрежи, а сега и на протестите). След това го нарекло "боклук". Това предизвикало Сидеров, който станал от масата и започнал да бута момчето. То се обадило в редакцията на Дневник, за да разкаже, че половин час след полунощ лидерът на "Атака" е обграден от около 20 младежи, които му задават въпроси. Впоследствие на мястото се появили и трима полицаи.


Сидеров отговарял на остри критични въпроси цял час. Обяснявал, че гласувал за правителството на Орешарски, защото "трябвало да му се даде шанс да свърши нещо". Оправдавал се, че ще подкрепи и решението за оттеглянето на Пеевски.


От наобиколилите го протестиращи, няколко пъти се чул въпросът "с колко е заредена кредитната ви карта" (по повод шегите, че Сидеров е гласувал за кабинета не с депутатска, а банкова карта). Отговор, обаче, не последвал.
Почти на пет минути "сгащилите го" момчета подхващали рефрена "извини се, бе", "извини се, бе".