И ВМРО иска оставката на правителството

От партията настояват за промени в изборното законодателство и конституцията

ВМРО иска оставката на правителството, промени в изборното законодателство
и конституцията. Това стана ясно от изявление на ръководителите на партията Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и Юлиан Ангелов пред медиите

"Това правителство не е нито експертно, нито програмно. Затова ВМРО – Българско национално движение иска оставката му и с кръгла маса да се състави нов кабинет от експерти, който да управлява до изборите за Европейски парламент през 2014 г., когато да се проведат и новите парламентарни избори", заявиха те.

Според тях сега е наложително програмно правителство с участието на хора, които не са били част от статуквото и не са свързани с икономически монополи.
От ВМРО смятат, че основните приоритети пред това ново правителство трябва да са:
осигуряване на политическа стабилност; мерки за преодоляване на икономическата криза и подобряване стандарта на живот на българските граждани, борба с монополите;
пълна ревизия на всички концесионни и приватизационни сделки от последните 20 години, които създадоха настоящата олигархия и доведоха нещата до там хората да излизат на улицата.

От партията предлагат  президентът да инициира институционална кръгла маса с максимално широко участие. В нея да са представени политическите сили, получили над 1% одобрение от избирателите на последните избори; представители на синдикатите; представители на граждански и потребителски и други организации, които имат авторитет в обществото. На тази маса да се подготвят промените в изборното законодателство и да обсъдят промени в конституцията.