Калина Крумова: "Глас към небесата" няма политически цвят, а мисия

Мисия Бургас

18-06-2013, 10:51

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десетки актьори, певци и спортисти отправят "Глас към небесата"

Големият концерт в памет на загиналите на пътя деца обедини най-известните в България

Най-известните изпълнители, актьори и спортисти ще излязат тази вечер на една сцена в Летния театър от 19,30 часа.

По един нетрадиционен начин, те ще отправят молитва към небесата за загиналите деца по пътищата на България в големия благотворителен концерт "Глас към небесата", посветен на всички дечица загинали при катастрофи. Спектакълът ще се състои за втора поредна година при вход свободен. 

"Събитието се прави с хората, които са загубили децата си или свои близки при подобни инциденти на пътя, както и хора, въвлечени в тази мисия. Искаме това да стане традиция за града, така както "Бургас и морето" и името няма да бъде променено. Причината да направим отново концерта това лято, е, че при първия и при втория в столицата м.г. той даде много сили и много надежди, че нещата могат да се случат и в България", обясни ексдепутатката Калина Крумова, която заедно с фондация "Безопасни улици" е двигател на каузата.

С нейни усилия и на всички, стоящи зад тази мисия, миналата година станаха възможни законодателни промени, свързани с безопасността на пътя, както и изграждането на 9 пешеходни пътеки.

"Искам да благодаря специално на кмета Димитър Николов, не в качеството му на кмет толкова, калкото като човек, който подава ръка на хора, загубили децата си на пътя. Той ни помага да наистина да може да се случи", допълва журналистката. Тя издаде, че както миналата година и тази за зрителите ще има големи изненади на сцената в Бургас.

"Искам дебело да подчертая, че каузата за живот, за спокойствие на пътя и безопасни улици, няма цвят и политическа насоченост, както миналата година много хора решиха да интерпретират. Кой ще застане зад нея и кой политик ще има смелостта да погледне в очите хората, загубили децата си на пътя и да застане до тях като човек, а не като представител на партия би било много важно.

Покани ще получат абсолютно всички представители на държавна и местна власт. Ние ги каним не като представители на политическа сила, а като хора, от които зависи нещата да бъдат по-добри и хората, котио са в траур да знаят, че малко или много смъртта на техните деца има някакъв смисъл и хората на улицата могат да бъдат много по-спокойни, когато излизат", допълни още Калина Крумова.