Разпъват палатков лагер пред Областна управа

В 19.30 пеят химна в цяла България

Продължават протестите срещу областния управител на Пловдив Венцислав Каймаканов. Ще издигнем палатков лагер пред сградата, за да не го допуснем да влезе, категорични са протестиращите. Сериозно обсъждаме идеята за разпъването на палатки, докато поставеният от ДПС не си подаде оставката, каза и един от лидерите на протеста Стоил Атанасов. Христо Марков също заяви, че се готвят за дононощна блокада на сградата.

Близо 40 души тази сутрин направиха жива верига на пл. "Никола Мушанов", блокираха кръстовището на "6-ти септември" и "Васил Априлов" и пуснаха черен котарак срещу губернатора. Протестиращите не бяха допуснати в сградата, защото "с джапанки и къси панталони е забранено". Всичко от протеста тази сутрин виж ТУК.

Междувременно, в социалната мрежа е пуснат призив, който публикуваме без редакторска намеса: "Нека тази вечер покажем какво значи Български дух, нека точно в 19:30 часа, запеем всички химна на България. По всички площади и улици на Родината ни където се провеждат Протести! Да покажем Единство и Непримиримост към политическите проститутки от всички цветове на дъгата!"

В Пловдив протестът е обявен за 18.30 часа, сборен пункт: пред сградата на общината. Шествието ще мине през зданието на областна администрация.