Орешарски решава до дни за Каймаканов

Премиерът ще се запознае с обстановката и настроенията в Пловдив

До няколко дни Орешарски ще реши дали Венцислав Каймаканов да бъде областен управител на Пловдив.

"ДПС е една от двете партии, които подкрепят кабинета, при това без коалиционно споразумение. Тази подкрепа е на базата на програмата на правителството", заяви той по време на срещата с част от протестиращите. Премиерът обаче не се съгласи с твърденията, че ДПС управлява България.

Изборът на Каймаканов бил направен заради мениджърските му качества, които били познати на Орешарски. Министър-председателят обяви, че ще се запознае с обстановката и настроенията и тогава ще вземе решение дали ще бъдат сменени губернаторите както на Пловдив, така и на Благоевград.

Хиляди пловдивчани се вдигнаха тези дни срещу назначаването на Каймаканов на поста губернатор от квотата на ДПС. Тази сутрин жива верига блокира входа на областна администрация.

БСП официално заявиха, че са против човека на ДПС и ще настояват да го замени социалист. Един от организаторите на недоволството - Стоил Атанасов, коментира за Plovdivutre.bg, че митинг ще има и при евентуално последващо назначаване на областен от БСП. Още по темата виж ТУК.

Преди минути стана ясно, че Каймаканов не знаел, че протестират срещу него. Планира срещи с недоволните и създаване на Обществен съвет. По думите му утре встъпва в длъжност.