Убиецът дебнел красивата Стефка от три Фейсбук профила

Крими

19-06-2013, 11:56

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Любовна закачка погубила красивата Стефка?

Преследвал я цяла вечер, преди да я удави

"Вече нямам сълзи дори да плача, ние с тази мъка ще си умрем. Само търся да работя нещо. Мъката е много силна, няма думи, с които да я изразя. Не мога да си прежаля детето. На никого не пожелавам да е на наше място."

Думите са на бащата на убитата красива абитуриентка Стефка Маджарова – Николай.

В понеделник окръжният съд в Пловдив остави в ареста обвиненият за убийството на девойката Владимир Костадинов на 22 г. В залата присъстваха неговите баща и сестра, които запазиха мълчание. Самият Владимир отвори уста, но само за да каже, че "съжалява и не искал да става така". Защитната му теза пред съда бе, че със Стефка били на тяхното "любовно местенце" край Йоаким Груево и че той я бутнал във водата без да иска, след което се прибрал да спи.

Семейството на убитото момиче познавало извършителя от около 3 години.

Той работеше до последно, преди да бъде арестуван тук, на полето. Те са родом от Ивайловград, ние сме също оттам. Познавам много добре баща му и сестра му, които също са работели при нас, казва Николай. Той и брат му имат бизнес със селскостопанска продукция, която отглеждат на ниви край пътя от Пловдив за Кричим. Преди време Владимир и баща му Тихомир дори живеели под наем на първия етаж в къщата на почернените родители в Йоаким Груево. Тогава младежът имал връзка със Стефка, която миналата година по това време скъсала с работника. После възрастният заминал за Германия, а младият се преместил да живее първо в Първенец, а след това в село Златитрап. Преди около 20 дни Николай съжалил Владимир, че нямал нито работа, нито какво да яде и отново го наел.

Седмица преди убийството 22-годишният бил предупреден да внимава със Стефка

Моят брат преди една седмица го е предупредил, че ако се случи нещо със Стефка, ще му отреже главата. Той е казал – "Няма такива работи, чичка", разказва Николай.

Той видял живо детето си последно около 17,30 часа на 12 юни. Стефка била на входната врата на къщата им в село Йоаким Груево и приятелски разговаряла именно с Владимир. Той отишъл до дома им, за да занесе забравено на борсата в Първенец мляко. Красивата девойка била в добро настроение, смеела се.

Към 17,30 часа ходих до магазина в Йоаким Груево. Стефка и Владимир бяха на пътната врата и си говореха. Детето ми беше във видимо добро настроение. Смееха се, приказваха си. Носех сладки и исках да ги почерпя, но те не искаха. След това си влязох вкъщи и от 17,30 часа повече не я видях жива, изплака бащата. След срещата на пътната врата с Владимир Стефка се прибрала у дома, а към 20 часа в сряда вечерта се обадила, че излиза на среща.

Моите деца имат навика вечер да излизат, но не до късно, обяснява и майката Стоянка. Момичето имало уговорка да се види с приятел за кафе в Кричим. Младежът забелязал, че колата им е следена от друг автомобил с изгасени фарове. Това била втората семейна кола на Маджарови, която Николай дал на Владимир, за да не ходи с велосипеда на работа. Докато Стефка била с приятеля си на кафе, убиецът не спрял да є звъни и да є пише есемеси. Тя не му отговаряла. Към 22,22 часа приятелят є Пенко закарал Стефка до Йоаким Груево и я оставил на около 10 метра пред къщата им. Вероятно някъде наблизо дебнел Владимир, който примамил момичето да се качи в колата.

Понеже тя го познава и явно не е мислела, че той ще є направи нещо лошо, се качила. В моята собствена кола! И той е тръгнал за някъде си – за тяхното "любовно място"! Аз не го знам къде е това място. А такова "любовно място" няма. Моята дъщеря не го искаше. Тя му казваше постоянно, че не го иска. Той не признава такива работи ­ той я обичал…, продължава с разказа си бащата. Вероятно Стефка отново е повторила на Владимир, че не иска да бъде с него, което го е вбесило и той посегнал на момичето.

Побоят е бил толкова жесток, че предното обзорно стъкло на колата било пукнато, предната броня била изкривена, а вътре в купето отдушникът за въздух бил хлътнал. По тялото на мъртвото момиче също имало следи от насилие. Тя била удряна по главата и вероятно яростно се е борела за живота си.

Ако на сутринта в четвъртък бях погледнал в нейната стая, щях да разбера, че не се е прибирала. Но ние предишната вечер се прибрахме много късно от полето, а на сутринта станахме много рано пак за работа. Никога моите деца не са закъснявали, винаги са се прибирали навреме. Мога ли да предположа, че я няма?, се обвинява Николай.

След ареста на Владимир станало ясно, че от миналата година той дебнел всяка стъпка на Стефка. Следял нейната "Фейсбук" страница с три свои различни профила. Бил обсебен от красивото момиче, което обаче не искало да има нищо общо с него.

Искала да стане фармацевт или агроном

18-годишната Стефка Маджарова завършила музикална паралелка в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в пловдивския кв. "Смирненски". Можела да свири на акордеон и пиано, разказва майка є Стоянка. Нямала планове обаче да продължава с музика. Колебаела се дали да следва за фармацевт или за агроном.

Това лято искаше да отиде на морето, за да работи там. Искаше собствен живот да има. Искаше бързо да порасне. Много искаше да стане фармацевт, а после искаше да стане агроном. Двоумеше се между тези две професии. Но иначе през това време, докато се двоумеше, беше тук – на полето, на работа. Всеки божи ден. И ние сме направили една много хубава система – те са наши деца, но ние им плащаме. Работят и ние им плащаме, обясниха родителите. Стефка била много кротко и добро дете. Не обичала празните приказки.

Беше тиха, не приказваше много, но всичко, което каже, го казваше на място. Цигари не пушеше, алкохол не пиеше. Наркотици не употребяваше. Да казвам ли, че беше много красива? Беше едно прекрасно и щастливо дете, говори през сълзи майката. Малко преди трагедията Стефка подготвила документи, за да кандидатства за финансиране в програмата Млад фермер.

 

Източник monitor.bg