Скандал по време на КСНС! Сидеров скочи на Плевнелиев

Лидерът на "Атака" провали заседанието, а Бойко Борисов напусна

Минути преди началото на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, който ще обсъди политическата обстановка в страната и цялостната реформа в сектор "Сигурност", около Президентството има засилено полицейско присъствие. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров държи слово, като се е качил на фонтана пред Президенството и оглася площада. Той иска оставка на държавния глава Росен Плевнелиев заради финансови сделки.

 

В началото на заседанието възникна словесен спор между държавния глава Росен Плевнелиев и лидера на "Атака" Волен Сидеров, който го нападна заради информациите за участие в офшорни компании.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също се включи в пререканието, на което Сидеров му каза, че и без това напуска и парламента и всичко. Борисов му отговори, че потъпква цялата нация. Сидеров отказа да уважава президента и да го изслуша. Той го обвини, че е "президент на ГЕРБ".

Държавният глава Росен Плевнелиев помоли Волен Сидеров да се съобразява с реда на заседанието. В противен случай президентът каза, че ще го помоли да напусне.

Бойко Борисов напусна залата с аргумента, че Сидеров с държанието си грубо потъпква държавността.

Пред очите на нацията се прави опит за провал на КСНС, каза Росен Плевнелиев. Той помоли юристите да проверят процедурата по отстраняване на Волен Сидеров от заседанието на съвета. Президентът настоя Сидеров да заяви в декларация, че ще спазва реда на заседанието на КСНС.След това обяви 15 минути пауза.

В кулоарите на Президентството Бойко Борисов обяви, че няма да се върне на заседанието на Консултативния съвет.

"Тъй като в Австрия имаме среща на върха, председателите на ЕНП, и ще трябва да отида, както и скандалното поведение на Волен Сидеров не ми дава основание да стоя на този съвет. Аз имам нормално усещане за държавност. Не мога да гледам как вътрешният министър, шефът на ДАНС, се гърчат и слушат как Волен Сидеров разваля консултативния съвет", каза лидерът на ГЕРБ.