Манолова обвини Плевнелиев за провала на КСНС

Призивите на протестиращите не са нормални, смята тя

Президентът Росен Плевнелиев свика Консултативния съвет по национална сигурност без да е подготвен, без предварителни разговори и без да уважи фактът, че няма единно мнение за политическата ситуация в страната. Това заяви депутатът от БСП Мая Манолова пред bTV. Така тя обясни липсата на решения по време на КСНС в четвъртък. По думите й поведението на Волен Сидеров по време на заседанието е било безобразно.

Манолова добави, че социалните мерки, които правителството одобри са животоспасяващи в момента. Тя  заяви, че уважава мнението на протестиращите, но има хора на ръба на оцеляването и затова е било важно „Планът Орешарски” да бъде гласуван бързо.

Според червената депутатка обаче  призивите на шествието "не са нормални”. "Протестиращите дават ултиматум за оставка на Орешарски до 22 ч., а Facebook групата гласи "Унищожи БСП", мислите ли че това е нормално", попита риторично Манолова.

По думите й, БСП се е изложила не само с решението за назначаване на Делян Пеевски за председател на ДАНС, но и с начина, по който то е взето (изключително бързо и без публично обсъждане - бел.ред.) "Смятахме, че в сферата на сигурността са нужни бързи резултати", каза тя.

Манолова оправда редицата "спорни" кадрови решения на управляващите с политическата обстановка. "Не мога да се съглася, че има огромна поредица от грешки. Това правителство започнаха да го притискат от първия ден на неговото създаване. Не може да се съди едно правителство, което беше на 3 дни и не беше предприело никакви стъпки", заяви Манолова.