Масов бой в Царево заради забранена любов

Двете бесни фамилии изпочупили и служебния автомобил на граничните служби

Масов бой между две фамилиии вдигна на крак жителите на Царево тази нощ. Разправията тръгнала заради двама влюбени от враждуващите семейства.

Сигнал за нападението подава 46-годишният от Царево, живеещ в кв. Мандрата № 8, за това че малко по-рано е нападнат в дома си от петима мъже, които счупили прозореца на входната му врата, разхвърлили в двора му покъщнина и след това му нанесли побой.

След инцидента около къщата на мъжа се събрали множество хора, което наложило използването на допълнителни сили от Граничен полицейски участък - Царево и Специализираните полицейски сили при ОДМВР - Бургас.

Причина за възникналия инцидент, според полицията е любовна драма между младеж и девойка от две съперничещи си фамилии, които желаели да живеят заедно, но не получили одобрение от роднините си.

Вуйчото на момичето, 37-годишен мъж от Царево, поръчал петима младежи да нападнат и пребият бащата на момчето . В резултат на което възникнало масово сбиване между двете фамилии. Няколко часа по-късно при оказване на съдействие от страна на служители на граничните служби за прекратяване на масовото сбиване, биячите започват да чупят с камъни и служебния автомобил.

 По случая е образувано бързо полицейско производство срещу 45-годишната съпруга на "поръчителя". Работата по случая продължава.