Този странен, необикновен, велик Майкъл Джексън

Днес се навършват 4 години от смъртта му

Днес се навършват 4 години от смъртта на Майкъл Джексън.

На 25 юни 2009 г. Краля на попа бе открит припаднал в къщата си в Лос Анджелис, а няколко часа по-късно бе обяен за мъртъв. И досега смъртта му не е изяснена и теориите кога, как и защо той е починал продължават. Личния лекар на Майкъл Джаксън, Конрад Мъри, бе обвинен в непредумишлено убийство и осъден като виновен.

В негова чест в."The Sun" разказа някои от най-интересните моменти в живота му. Един със сигурност интересен живот, изпълнен с красота, вдъхновение, щуротии, лоши моменти и много, много музика.

1979 г. - Първата операция на носа
Джако винаги е твърдял, че има само две пластични операции на носа. Дори феновете обаче се съмняват в това,  като именно тази част от лицето му е станала емблематична за суетността на Краля. Първата операция обаче е свързана с нещо много по-обикновено - той е счупил носа си при танцова тренировка.

1984 г. - Нагридите "Grammy" и Емануел Люис
Майкъл Джексън озадачи света, като се появи на наградите "Grammy" заедно с 13-годишният Емануел Люис (тогавашна звезда на американския сериал "Webster") на ръката му като манекен вентрилоквист. Двамата са се срещнали по време на снимките на "Thriller". Единственият коментар на малчугана за приятелството им е "Това са тайни неща, най-забавните неща, които правим заедно са само за мен и него."

1985 г. - Осиновената маймуна
Друга щуротия, която Кралят не си спести, е осиновяването на шимпанзето Бъбълс. Той се превърна в един от най-близките приятели на Джако, като дори спеше в леглото му, ползваше тоалетната му и имаше осигурени лични сладкиши.

1986 г. - Снимката в кислородната камера
Певецът влезе в заглавията по света, след като се появиха негови снимки в кислородна камера, която според него ще му помогне да живее в "най-малко 150 години". Слуховете казват, че той наистина е имал нужда от камерата, след като изгаря при инцидент докато снима реклама.

1992 г. - Патентоването на обувките "Smooth Criminal"
Джако патентова специалните си обувки, които му позволяват да се наклони под 45-градусов ъгъл. Те имат специална подметка с ток. Обувките са толкова специални, че още не са излезли в масово производство.

1994 г. - Сватбата с Лиза Мари Пресли
Едва 20 дни след като дъщерята на Елвис Пресли се разведе, тя вече бе женена за Майкъл Джексън. Връзката им трая едва 2 години, но определено бе запомняща се.

2002 г. - Джако и Принс Майкъл II
Джако шокира Берлин, когато провеси сина си Принс Майкъл II от тераса в хотелска стая на 5-ия етаж. По-късно самият той определи действието си като грешка и заяви, че по никакъв начин не би застрашил живота на бебето.

2002 г. - Гафът с речта му
Джако сгафи по време на речта си за "Артист на хилядолетието" от MTV VMA и я импровизира изцяло. Бритни Спиърс обаче единствено го бе поздравила за рождения му ден, без да му даде реално наградата.

2004 г - Документалният филм на Мартин Башир
Британският журналист Мартин Башир три месеца снима и интервюира Краля за специален документален филм в негова чест. Най-шокиращите кадри съдържат признанието на Джако, че дели леглото си с деца и обиколка по магазините, където той харчи над $1 милион за мебели.

2009 г. - На пазар по пижама и с медицинска маска
Много от звездите се дегизират, за да не бъдат познати публично, но външният вид на Джако само му донесе повече внимание. По време на шопинг в Лос Анджелис Майкъл Джексън бе забелязан със специален асистент, който трябва да държи чадър над главата му дори в сградите.

Това са само част от необикновените случки в живота на един необикновен човек. В крайна сметка, за нас остана неговата необикновена музика.