Папазов сe извинил за думите, които приписа на еврокомисар Хаан

Политика

26-06-2013, 16:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Г-н Орешарски, искате ли да управлявате?

Транспортният министър си измислил от неопитност

Изпратил съм извинително писмо до европейския комисар по регионална политика Йоханес Хаан заради недоразумението, което се получи, заяви транспортният министър Данаил Папазов след заседанието на кабинета, предаде съобщи БГНЕС.

Вчера се опитах да вляза в контакт с комисаря, но нямах тази възможност. Днес отново ще направя такъв опит, ако не успея, личните си извинения ще поднеса на срещата, която предстои в ЕК на 11 юли, каза още министър Папазов. До извиненията се стигна, след като в медиите се появи изказване на Папазов, в което той обяснява, че заместникът му Петър Киров е с препоръка лично от комисар Хаан. Това изказване предизвика гневната реакция на еврокомисарят, който заяви, че не познава Киров и очаква извинение.

Днес транспортния министър обясни, че сложил думи в устата на Хаан, заради неопитност.
„Поради моята неопитност и поради това, че много журналисти ми задаваха различни въпроси, не успях да се ориентирам и не си завърших изречението”, оправда се Папазов.

Припомняме, че браншови организации се обявиха срещу назначаването на Петър Киров за зам.-министър по транспорта. Според тях той е в конфликт на интереси, защото баща му- Володя Киров, е бил директор на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” по времето на тройната коалиция, а сега е шеф на учебен център от системата на Министерството на транспорта. Те подчертаха също, че Петър Киров няма нужния опит за поста.
Министър Папазов, обаче, отговори на критиките спрямо заместника си, като заяви, че Киров е  „изключителен специалист” с препоръка от еврокомисар Йоханес Хаан.

Освен, че обяви, че е изпратил извинение до комисарят, транспортният министър  представи пред медиите одобрените днес промени в Националния план за разпределение на радиочестотния спектър. Поетапно до 31 август 2015 година ще се освободи радиочестотната лента 2500-2690 MHz, използвана към момента от НСО. За София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен и Русе освобождаването на лентата ще стане до края на 2014 година.

След освобождаването лентата ще се използва за предоставянето на обществени електронни съобщителни услуги. Предстои КРС да организира конкурс, с който да се определят фирмите, които ще използват тази радиочестотна лента.