Иван Бахчеванов стана почетен гражданин на Созопол

Известният художник е най- големият дарител в града

Известният български художник и директор на Художествената галерия в Созопол Иван Бахчеванов бе удостоен с най-високото отличие на община Созопол "Почетен гражданин на Созопол", съобщиха от местната администрация.

Почетният знак ще бъде му бъде даден лично от кмета на града Панайот Рейзи на официална церемония по време на празниците Созопол, посветени на Св. Марина. Предложението за удостояване с високото отличие бе гласувано единодушно от общинските съветници.

Иван Бахчеванов почти 30 години е директор на Художествената галерия в Созопол, работи за опазване и съхраняване на безценните й експонати, носител е на много престижни награди от национални и международни изложби.

"Художникът е и най- големият дарител в Созопол. Негови картини, икони и стенописи са притежание на храмове и църкви в цялата община", заяви кметът по време на сесията и допълни, че Иван Бахчеванов не само е свързал живота си със Созопол, той е част от него като личност, художник и общественик. Предложението на кмета Панайот Рейзи бе гласувано единодушно от общинските съветници.