Фънк, пера и фамозни Jamiroquai (ВИДЕО)

Джей Кей и компания с уникален концерт в столицата

Вчера феновете на Jamiroquai най-после дочакаха да се насладят на любимците си. След провала на концерта им през 2011 г. хиляди с нетърпение настояваха за втори дубъл и реванш.

И ето, на 28 юни в Арена Армеец, дългоочакваното събитие се случи.

Още в 20ч. имаше тълпа от хора, насядали по тротоарите и пиещи бири пред залата. Обстановката бе приятна, веселяшка и топлото време допълваше идеално обстановката. В тъмната зала подгряващата Маги Алексиева - Mey пееше пред няколкостотин души. След нея излязоха българската ар енд би група Freestyle, а подгряващата част завършиха фънк фуриите Tri O Five. Всички се представиха на ниво и настроението вече бе на градус, когато излязоха и Jamiroquai. Всички тръпнехме в очакване!

Беше страхотно. И много приятелски. Още си с излизането си Джей Кей се извини за миналия пропаднал концерт и зарадва публиката с Alright. Непринуден, чаровен и неизменил на стила си - носещ зелена шапка, той веднага прикова вниманието. Имаше момент, в който дори бях спряла да танцувам, просто за да се наслаждавам на гласа, визията, духа му. Последваха култовите High Times, Virtual Insanity и Little L. На последните две публиката вече бе в еуфория и музиката бе навсякъде в и около нея. Canned Heat. Run Away. Travelling without moving. Cosmic girl. Песен след песен музиката танцуваше под истински, вдъхновяващ фънк ритъм, а Джей Кей бе артистичен и обаятелен както винаги. Вокалистът не просто спечели, а направо превзе публиката, след като подкрепи българските протести и изпя специално за нас Revolution. Още няколко песни със страхотни китарни сола и нощта беше наша.

Концертът завърши с Love Foolosophy. Групата се скри и публиката избухна, искаща още и още. Джей Кей и групата му се върнаха, за да не оставят и капка сили в нас с класиката си Deeper Underground. Певецът изглеждаше щастлив и признателен, похвали българските фенове и обеща да се върне.

Jamiroquai, благодарим! За страхотното настроение, за прекалено добрия концерт, за Музиката. Кога ще идвате пак?

 

Виж галерия от концерта тук