15 задържани за погрома над БФС

Продължава издирването и на другите участници в нападението

15 души са задържани тази сутрин в СДВР заради нападението над офиса на централата на БФС в събота. Продължава издирването и на други участници в инцидента, а задържаните са подложени на разпит, който да определи дали арестуваните ще бъдат посочени като извършители или свидетели в инцидента.

От МВР не уточняват на каква възраст са лицата и дали имат криминално минало.

Над 1000 фенове на ЦСКА се събраха вчера преди обед пред "Българска армия", за да протестират срещу случващото се в любимия им клуб и се насочиха към сградата на БФС в центъра на София.

Червените ултраси замеряха с камъни, факли и димки сградата. Те превърнаха в безумна война протеста си и потрошиха до неузнаваемост централата на Българския футболен съюз.

"Полицията е предотвратила палеж на сградата на Българския футболен съюз", каза за "Фокус" главният секретар на МВР комисар Светлозар Лазаров. "Полицията е предотвратила по-сериозни инциденти. В момента на пресичане на действията на нападателите вече е имало лица, които са били вътре в сградата на футболната централа. Някои от тях са палили факли в сградата", обясни още Лазаров.

По-късно стана ясно, че 9 души са повдигнати обвинения за хулиганство след погрома над офиса на БФС. Седем от деветимата са задържани, а двама се издирват. За всички тях е постановена 72 - часова мярка "задържане под стража". Останалите са разпитани като свидетели. Действията по разследването продължават.