200 демонстранти блокираха жп линиите

Лошото време не уплаши протестиращите

Около 200 души се събраха в 18:30 часа пред сградата на община Пловдив на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Въпреки дъжда те се отправиха на ежедневното си шествие по Главната улица в посока Джумая джамия. След това недоволните се върнаха обратно и по улица "Иван Вазов" се отправиха към Централна гара.

Там активистите блокираха за пореден път жп релсите. По разписание от гарата трябва да тръгнат 4 влака - за Септември в 19,40 часа, за Димитровград в 20:20 часа, за Асеновград в 20:30 часа и за София в 20:55 часа. Очаква се тези композиции да бъдат отложени за неопределено време, предава Дарик.

Протестиращите пеят химна на България, като заявиха, че ще стоят на релсовия път до 21:00 часа. Някои от полицаите предупредиха протестиращите, че заради бурята и чадърите, които носят, на линиите може да се получи "волтова дъга". Затова униформените призоваха блокадата да е по-кратка, но за момента участниците в протеста не се вслушват в съветите, допълва Фокус.

Демонстрантите отново викаха "Оставка веднага" и "Червени боклуци", като са категорични, че ще излизат всяка вечер, докато правителството не се вслуша в народа и не подаде оставка.